Webáruház információ +36 20 259-66-65

Az előszoba

media

Az otthon az élet középpontja, tevékenységek széles körének kell teret adnia az alvástól a főzésig, a mosástól a pihenésig. Ahhoz, hogy a mindennapi élet kényelmesen és olajozottan folyjon, otthonunknak minden téren kifogástalanul kell működnie.

Vegyük csak sorra, mire is gondolok valójában:

Életünk falak között zajlik, szobákban élünk, melyek hagyományosan a nevükben hordozzák rendeltetésüket.

Az előterek jelképes és gyakorlati szempontból egyaránt fontosak, bevezetnek a többi szobához. Ha nagyon keskeny, bezártság érzetet keltenek bennünk ezért óvakodjunk a túlzsúfolásától, ha elég tágas bátran kerülhetnek bele bútorok, ám egy szobához képest mégis inkább átjáró jellegű így korántsem biztos, hogy szívesen üldögélünk és pihenünk itt, ezért inkább dekoratív hatású bútordarabokat tegyünk bele.

Tanácsos itt visszafogott színeket használnunk, a sötét falszín és a díszes tapéta nyomasztó benyomást keltenek. Legjobb a világos, semleges szín, így nyugodtan akaszthatunk az előtérbe akár képeket is.

A padlóborítás legyen tartós és mosható: vegyük figyelembe lakásunk stílusát és jellegét, mielőtt az anyagról döntenénk. Legyünk tekintettel az előszobából nyíló helyiségek padlójának színére és anyagára, hogy elkerüljük a kirívó kontrasztokat.

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy egy családi házat tudhatunk magunkénak, és esetleg tetőteres ez a ház, gyakori, hogy az előszobát a lépcső uralja, ez az első dolog, ami a látogatónak az érkezéskor a szemébe tűnik. A legtöbb ember számára a lépcső egy eszköz, hogy egyik szintről a másikra vigyen föl és le, és dekoratív szempontból beérik annyival, hogy időről időre újrafestik. De a modern, építész tervezte házakban a lépcső központibb szerepet kap, hatása egy műtárgyéval vetekszik. A kifejezetten mozgalmas lépcsők viszonylag ritkák, és annak az esélye, hogy a meglévőből ilyet formálhatunk, elég csekély, hacsak nem építjük át az egész lakást. A hagyományos lépcsők szinte nyelik a teret, helyszűke esetén kézenfekvő megoldás a csigalépcső.

A lépcsőfokokat burkolhatjuk, padlólappal, üveggel, fával és akár szőnyeggel, vagy esetleg gyékényszőnyeggel is. A faburkolat időtálló, kényelmes és roppant elegáns. A gyékényszőnyeg strapabíró és szemet gyönyörködtető, de kerüljük a túl kemény és merev szövésűeket, mert nehéz őket megfelelő méretűre vágni és zavaróan ropognak a talpunk alatt. A padlólapok szintén időtállóak, fontos azonban, hogy milyen a lépcső formája, a túlzottan feldarabolt lap nem szép látványt nyújt. Az üveg egy csodálatos anyag, de egyben kényes felület is, melyet nem mindenki szeret és mer bevállalni.

  • Sep 16, 2015
  • Hozzászólások: 0
Hasonló cikkek
06.09.2015
A nappali
12.09.2015
Az étkező
Kapcsolódó termékek
Hozzászólások: 0
Nem találhatók hozzászólások
Hozzászólás

Az e-mail címed nem tesszük közzé. A kötelező mezőket csillag jelöli.*